Моя родная...

Дмитрий Баранник
Де б ти,мій друже,не бував
Серед країв далеких,
Де інший щастя смак шукав,
Мов з пісні ту смереку,

Де в мандрах тих побачив все -
І вздовж,і поперек країни,
Та все ж одна є над усе,
До однієї сердце лине.

Чудове інше,бо нове,
Нове — завжди цікаве,
Та в серці все ж Дніпро реве
Гойдаючи судно біляве,

Та в пам'яті лиш ті лани,
Де рідний дім,земля єдина,
Бо всі ми ненькини сини
І матір всім нам Україна!

Чужого щастя не сприймеш,
Бо сердце звідусіль побаче,
І хоч за небокрай зайдеш,
Воно відчує —"Матір плаче..."