всi хто

Марина Гареева
всі, хто переховув ночами тих, за ким приходили убивці,

втомлено пішли за молочаєм – хто зна, чом в раю їм не сидиться.

всі, хто переконував: “не треба! хата скраю краще домовини!” –

зводять огороди попід небом, паски випікають і донині.

всі, хто перехоплював найпершим кулі, що летіли в тих, хто поруч,

просять милосердя у депешах, щоб живі приходили на поміч.

всі – хто віддавав чужі накази і приймав у руки автомати –

плачуть над поверненням прокази, молять не стріляти, не стріляти.

всі, хто все віддав за Україну, хочуть одного – не бачить більше,

як її ведуть до домовини пишномовні, щиросерді й інші.