Слънчева река 2

Ружа Велчева 2
4.
Бисерни капки
капчуците припяват
танцува дъждът

5.
Грее ябълката
змия между клоните
къде е Ева

6.
Очи на дете
сакурата разцъфтя
на белия лист

7.
Пламъче на свещ
прошепната молитва
стъпала към Бог

8.
Черешата спи
под небе от славеи
косът се бави

9.
Охлювче гали
шията на нарциса
почакай време

10.
Сребърна люлка
люлее тарантула
страх и красота


Ружа Велчева