Воно

Ксения Тихая Харьков
Кудлата тінь зіскочила з паркану
В посИвівші від інею кущі,
То птах чи кішка в сірій мряці тане,
Чи то так просто світло мерехтить?

То кішка або птах ковзає снігом,
На мить розтанув й знову зачорнів,
Чи то гра сивого нічного вітру
У світлі жовтих мутних ліхтарів?

Воно - чи птах, чи кішка - це не привид,
Через подвір'я тихо проплива,
Аж чутно, як воно ломає кригу,
Ступивши у калюжу вздовж ганка.

І там, куди веде вузенька стежка,
Де тіней пробіга замерзлий шов,
Раптово зник цей птах, а може й кішка
І з неба тихо снігопад пішов.