Перекотиполе

Мыкола Ковальчук
Прогайновано даремно, перепито
Череду сіреньких довгих літ.
Тож потрібно зараз перед білим світом
Про прожите дати повний звіт.

Що, скажи, зробив ти на землі козаче?
Чи досяг, що прагнув і хотів?
Вже давно на дубі чорний ворон кряче
Про безцільність безтурботних днів.

Не приніс, мабуть, ти радості нікому.
Пустоцвітом по землі пробіг.
Важко в порожні вертатися додому
На старенький батьківський поріг.

Тут ніхто не пожаліє не заплаче.
Мати не пригорне до грудей.
Все, що заслужив в житті цім, небораче,
Те й тепер отримуй від людей!

                23.11.2016 р.