На веччерю, на Рiздво

Владимир Евтушенко
НА ВЕЧЕРЮ, НА РІЗДВО.

Захотілось пампушок,
Замісила тісто.
Та наділа, з ягідок,
Червоне намисто.
Та наділа, з ягідок,
Червоне намисто.

Стріли зорю, на Різдво
Двони залилися!
Стука батюшка в вікно –
Христос народився!
Стука батюшка в вікно –
Христос народився!

Ось – пампушки з часником,
М*ясне та сметанка.
Горілочка з перчиком,
Співаєм до ранку!
Горілочка із медком,
Святкуєм до ранку!

Всі вітають із Різдвом!
Хрестяться на небо.
Є пампушки з часником –
Все буде як треба!
Є пампушки з часником –
Все буде як треба!

Епілог – проза. Він:
Господи! Спаси нас грішних та неслухняних, від всякої нечисті
та лиха. В Ім*я Отця, Сина і Святого Духа – Амінь!

Діалог:-  Фу, знову нажерся. Чого? Та часнику! Та тож від
нечистої сили (показує на неї тишком). Господи, та йди вже,
скажи стасибі, шо свято, а то б я тобі показала і нечисту силу,
і дубину, і штурханами в спину. Тю! Ну як завжди – завелась.
Галю, перестань, люди ж побачуть... ой, ой!