Вогонь...

Олеся Райська
  Що є вогонь?
        все і нічого...
            пекло чи сонце пекуче,
          либонь,
              тут ні до чого…

все і нічого…. є решта?
руку від нього - рвучко
що є огонь нарешті
відповіддю я мучусь…
ув’ язнена та сповита
народжуюсь та вмираю…
не вистачає літер
сказать, що про тебе знаю…
а що  він про мене знає?
другом мені чи катом
… він мовчки в мені палає...
то поміч з-за моїх гратів?               
то поміч? серцеві – мука
занурена в тіло власне
душа пізнає науку
життя - почуттєва пастка…

і фенікси - тривіально
й багаття – відьом палити
і полум ‘я дрів  – нормально
камінний  уют любити…
вогонь – порівняння стале
кохаючим… відчайдухи!
згоряти, та й то – замало
щоб опіком серце - не руки…
що є вогонь? не знаю:
сенси твої – воскресну?
решта – як відкохаю,
без тебе - на попіл скресну…