***

Евгений Пешко
Творы не пішуцца проста
Проста таму, што так трэба,
Усе яны быццам наросты,
Рубцы на загоеных нэрвах.

У лепшых шэдэўраў Пакуты - матуля,
А Боль - у іх бацька, сяброўка - Вайна!
У лепшых шэдэўраў каханая Праўда
І правадніца заўсёды Бяда.