Татьяна Черныш -Колпакова - Ты чувствуешь

Юлияна Великова
Ты чувствуешь, что много пережил,
И пот солёный катит по лицу,
Но не пристало ныне унывать
Такому парню — парню молодцу.

За вехой веха, складывалась жизнь,
А время катит, катит всё вперёд,
И легче дышишь, смотришь веселей,
Если идёт с тобой всегда народ.

Народу нужен смелый, стойкий парень,
Чтоб вместе с ним и в воду, и в огонь,
Живи, дерзай, и жизнь твоя, как пламень,
А надо будет, ты повторишь всё вновь!
22.01.2006г

Превела на български: Юлияна Донева

ТИ СМЯТАШ

Ти смяташ, че много си вече живял
и пот солена по лицето се стича.
Но неподхожда  да се отчайва,
такъв мъж  –   мъж смелчага, челичен.

В този  момент ориентир е живота,
а времето все напред се  търкаля.
И леко ти  дишаш и весело гледаш
щом винаги  заедно с теб е народа.


Народ смел  ни е нужен, юначни  момчета,
заедно да сме   в  вода и в огън.
Дерзай, животът ти    нека  е пламък,
щом трябва ти всичко пак повтори.