Нехай би вже поля всi замело

Людмила Дзвонок
Стоїть зима без снігу і без льоду,
Та я її не лаю за таке,
Ще прийде в наше місто насолода,
Де покривало з’явиться м’яке!

То ж не нудьгую, з пам’яті малюю
Пейзажі зимні... Ой, яка краса!
На ковзанах в уяві вже танцюю...
Які зима нам дарить чудеса!

Закрила очі, бачу добру казку,
Снігурку в сяйві, Діда - білий вус...
(На бал готовлю вже собі я маску,
Та таємниця, ким я назовусь!)

Ти, зимонько, все ж не барись зі снігом,
Озима мерзне, треба їй тепло!
Щоб на той рік були усі ми з хлібом,
Нехай би вже поля всі замело!
                10.12. 2016