Мы патрэбны тольк сабе!

Евгений Пешко
Мы патрэбны толькі сабе!
Ды не Захаду, не Усходу...
Ні якому яшчэ ў свеце народу -
Мы патрэбны толькі сабе!

Калі знікнем, мо і ўспомняць як звалісь
Мо напішуць дыпломны праект,
Але ўшануюць наўрад ці,
Толькі з мапы сцяруць, усе і канец.

І не будзе такіх “беларусаў”,
Толькі міфы аб тым, што жылі,
Што і зніклі яны без прымусаў,
Мову забылі, сябе прадалі.