Сумненнi

Галина Харитоненко Анкута
    
I навошта мне тыя вандроўкi?
Дома ж можна добра адпачыць!
Гусi,  куры, пеўнiкi, кароўкi -
Столькi шчасця - не пералiчыць!

Дзесяць дзён на моры  -  надакучыць,
Кожны з iх падобен на другi...
Дома ж трэба бульбачку акучыць,
Грады прапалоць, палiць гуркi...

Мора на здароўе ўплывае:
Нервы лечыць, косткi i спiну,
I iмунiтэта прыбаўляе...
Ды апусташае мне казну!

Выйсце тут адно - насыпаць солi,
Мора - хоць маленькае - зрабiць,
Лямпачку на сотку, можна болей,
У ваннай замест сонейка ўключыць!

Так вось напiсала, прачытала...
Нешта мне гаворыць: не, не, не!
Ванны з лямпай будзе вельмi мала
Косткам маiм, нервам, i спiне!

Зноў паеду я да сiня мора,
Хоць люблю гуркi i агарод, -
Тыя дзесяць дзён - мая падпора
I здароўя пуд - на цэлы год!

11. 12. 2016