Коштовностi моi

Олеся Райська
 
Коштовності мої, коштовності
Мої маленькі каміньці...
Увесь мій  скарб – самі умовності
Та забавки в моїй руці

Дивись бо -  я отак багатая
Що в багатійстві тім, що варт?
Не плаття – долю так заплатую
Кумедно  - наверну на жарт…

Та  ось хвилина – не жартується..
За  Креза я вдова, мабуть
З  тих каміньців отак  будується
Моя життєва  каламуть?

Та ні! Каміння зле та болісне
Шляхи мої все вистіла
Але безцінний синій пролісок
Серед   доріг своїх   знайшла

Та пригорнула.  Колір  щемної
Надії ! Ось він -  Квіт Буття
За неї каміньці даремнії
Віддам  відтак  без  вороття...