Президент укр

Белая Роза-Таня Маслий
                Президент
                Байка


У Державі чималенькій, --
Було: поле, ліс, город…
Вибирали Президента, --
Позбирався весь народ.

Ось зайці пухнастовухі
І більчата чепурненькі,
Ось овечки та й телята,
Де і коники міцненькі..,

Пташенята, жабенята,
Різні кіценькі прудкі,
Навіть сірі мишенята
І качурикі стрункі.

Всіх багацько назбиралось..,
Годі всіх їх і назвати..?!
Ось і галасу зробилось, --
Президента обирати.

Кожен щось своє мугиче:
Думка в кожного своя…
Кожен пальцем в стелю тиче:
«Я , твоя не поніма!»

А коли і були мудрі,
Їх зацитькали скоренько.
Гору взяли ЧІЛЬНІ  ДУРНІ
Та рішили не простенько..!

А просить із Закордону,
Щоб давали нам поради..!
Бо ми «з споду і до Дону»
В себе, бачимо лиш вади.

Всі змирилися благенько:
Навіть миша не пищала…
І уже із Закордону..!,
Всім аж в вухах затріщало...

Пропозиція над мудра –
Троє гарних кандидатів..,
І відмовитись не можна:
Ні питань, а ні дебатів.

Ось найкращі кандидати:
Першість там свиня узяла;
Другий щур, -- пацюк патлатий;
Лиска третьою стояла…

Одуріло все зібрання:
«Як пацюк і як лисиця..?!?
Що ж це було за чекання??», --
Думка крутиться, як спиця.

«Але як тепер вертати??, --
То ж порада Закордону..!?!
То кого ж і вибирати,
Як не ту Свиню Законну.»

Ні, -- ні спротиву, ні думки…
Й поважать себе не треба…
Ми всі тут, нема розлуки..,
То яка іще халепа..?!?

Одностайно порішили
І Свиня  пішла угору..!
Хто казав: На шило, мило..,
Й що громада нездорова??!

Всіх здорових, ми на мило,
Щоб нам очі не кололи..!
Ну і взяли НОВЕ  ШИЛО,
Стільки всього напороли…

А Свиня сидить на Троні,
Як і перше: очка мружить…
При булаві і короні,
Тільки з розумом не дружить.

Ось зайчатка приступили:
«Що ж Ви, пане Президенте..?
Ми раніше краще жили..!?!»
«Що ти, хрю, зайчатко вперте?!»

«Ні, не вперті ми зайчатка..,
Та корупція – над гору!!!
Хто з манаттями тікає,
Хто ховається у нору..!

Ціни «дріжджами политі», --
І АПТЕЧКУ розкіш мати!
Хто не хворі, ті вже вбиті.
І давно щось час міняти!!?!

А війна в самій країні:
На ведмедя вовк воює..!!?
Протестують всі сумлінні,
Президент же нас не чує..??!!"

Президент: «Ну що вам, друзі..?
Все нормально, все спокійно…
Не ходіть в такій напрузі..,
Можете ви, дихать вільно..!

От і я, дихну разочок,
Пропущу чотири склянки..,
І в калюжу на часочок,
Подрімати під моргалки..!

Ви моргайте, та ні слова!
Дайте пану Президенту
Відпочить. Бувай здорові
До другого інциденту…


Біла Троянда
(18.48.) 6.11.2016.