Одат

Рахим Карим
Ўзбекда бир одат бор,
Ош сузилгач тово;;а,
;ўл чўзмас кичик беор,
Келгунча чўнг емо;;а.

Отамнинг ;ўл чўзишин,
Кутардик бола чо;да.
Ў;илларим кутар жим,
Бугун мени чорбо;да.

Шошиламан паловга,-
Синамай бардошини...
Етказибди сийловга,
Яратган бу бошимни.

Имкон берсин ёшларга,
Ўз риз;ини узмо;;а.
Дастурхонда – жамулжам,
Дастлаб ;ўлин чўзмо;;а.