Безсоння

Галина Поручник-Ткачук
Безсоння,
     навіщо приходиш до мене лякливою тінню?
Безсоння,
     чому ти крадешся в мої неполохані сни?
Безодня
     жбурляє в міжзоряний простір думки, мов каміння,
Та знову
     щоночі до мене чомусь повертають вони.


Безмежність
     немов протікає крізь сито моєї планети,
І знову
     планета моя еліптичний повторює шлях,
І знову
     збігаються рими у пари, як радісні діти,
І знов
     розцвітають хореї і ямби на всохлих гілках.


Віршована ніч…
     Написала…
          Добраніч…
Заснула.