Доля, як приречення

Михаил Генсёр
Доля, як приречення
Висить над нами.
Моральні заперечення,
Як світло із туману.
Розбещеність й свавілля
Ніхто не зупиняє,
П'ють отруйне зілля,
На старших не зважають.
Гнані до загибелі
Гнівними богами,
Вже не є господарі
Своєї долі самі.
Позірству набожних
Час наступив.
Зухвалість у кожному,
Світ від добра відступив.
Зневажлива пожадливість
Без любові до інших,
Пихатість і зрадливість
Ведуть до найгіршого.
Батькам непокірність
І зухвала самотність,
З дияволом близькість
Породила жорстокість.
Це початок страждання.
Сила віри забута.
Вже нема покаяння,
Наступає спокута.
Суд Божий вже близько.
Наступає початок кінця,
Страшними ознаками швидко
Наближається постать Отця.
Беззаконня буденність,
Невідворотність хвороб,
Смертей епідемність
Там, де забутий Бог.
Постане його присутність
Закінченням системи речей,
Всі відчують значустість
І безсмертність його ідей.
Наступить блаженство
І повнокровність буття,
Триватиме безкінченно
Безсмерне наше життя.
Насолодження справжність
Відчують усі на землі.
Необхідних умов ідеальність
Забезпечить творець на всі дні.