Милост

Ружа Велчева 2
Мравката
надникна
предпазливо
в паничката
на слепия музикант,
премръзнал на ъгъла
на живота.

Преброи само няколко трохи
и едно изтъркано петаче.

„Боже, колко мъка има по света“
отрони тъжно мравката
и не посегна към храната...

Ружа Велчева