Петр Голубков - Вежливость

Юлияна Великова
Как-то раз соседка-кошка
Постучала псу в окошко,
Лапку чисто облизала,
«Мяу!» вежливо сказала…

Пёс, хвостом ей помахав,
Вежливо ответил: «Гав!»
Так вот вежливо и жили –
Не ругались, а дружили…

Отчего ж нам так не жить:
Не ругаться, а дружить?!.
Чтоб сосед был, вроде брата –
Будьте вежливы, ребята!..

ПРЕВОД: Юлияна Донева

ВЕЖЛИВОСТ
Веднъж една съседска котка
в стъклото чукнала на кучето
и чисто лапички облизала,
и „Мяу“ – му казала учтиво.

Опашка кучето помахало,
отвърнало учтиво: „Гаф“
Така живеели вежливо,
не се ругали, а дружали.

Защо така да не живеем
без ругатни,а да дружим?!
И всички да са като братя -
деца, бъдете вий добри.