Петр Голубков - Письмо деду морозу

Юлияна Великова
Добрый Дедушка Мороз!
У меня к тебе вопрос:
Можешь ты, чтоб всё сбылось,
И не в шутку, а всерьез,
То, что хочется – до слез?!.
Если да, - то слушай, вот:
Я хочу, чтоб Новый Год –
Делал всё наоборот!..
Чтобы лето – в декабре,
Чтобы море – во дворе!..
Чтоб за шалости – хвалили,
В школу – папы чтоб ходили,

Чтобы каждый день весной –
Праздник, или выходной!..
Чтобы люди все – дружили,
Чтоб сейчас – в раю мы жили,

Чтобы дедки, бабки тоже, -
Становились всё моложе!..
Так мне хочется – до слез!..
Помоги мне, Дед Мороз!..

Превод: Юлияна Донева

ПИСМО ДО ДЯДО МРАЗ

Мой добричък дядо Мраз,
имам аз към теб въпрос:
Можеш ли да сбъднеш всичко
не на шега, сериозно,
това що аз до сълзи искам?
Ако да, ей на, послушай:
За новата година искам
да стане всичко на обратно!...
Лятото - да е декември,
морето - нека да е в двора!...
За пакостите  -да ме хвалят,
бащи в училище  да ходят.

А на пролет всеки ден -
празник или пък продукция!...
Всички хора - да са дружни
да живеем сега  - в рая.
А пък дядовци и баби -
да останат вечно млади!...
Това до сълзи искам аз!
Помогни ми Дядо Мраз!...