Грудень. Ожеледь

Галина Поручник-Ткачук
Засклило все: доріжки тротуари,
Дахи, вітрини, дроти на стовпах…
Розвішав грудень льодяні органи
Напевно, щоб підслухав фуги Бах.

Чітке стокато  крапає з дахівки,
А потім свисне флейтою мороз,
І слухають синиці на верхівках,
Як грає вальси іній-віртуоз.

Ранковий вітер на віолончелі
Виконує рапсодію зорі,
Для неї Шуберт підбирав пастелі,
Коли ще мліли сонні ліхтарі…

Та все ламає хуга-хуліганка,
Що любить хеві-метал і хард-рок,
Зарядить джайв* від вечора й до ранку
І перетворить все в один танок.



*дуже темпераментний танець