Влада. Власть

Геннадий Сивак
Знаємо, що  владу вибирають,

Хоч  частіш
на голову свою…

Вибрані коней не запрягають,

Тільки долю дякують свою.

 

І  за те, що та їм посміхнулась,

Ось 
тепер   для себе поживе…

Бо  до них фортуна повернулась,

Та народ схопила за живе…

 

Кучер п'яний,  хлопець кучерявий,

Взяв у
свої руки батога,

Та
веде  побільше  у темряві,

 Хоч
навкруг розсіялась  журба.

 

Та при тому  ж п'яний наш візниця,

Знаємо куди  він  завезе…

Та за ним  хоч  плаче і  в’язниця,

Він втече,  йому знай  повезе…

 

Колись хлопці карих запрягали,

Не спішили  у своїм житті,

Працювали і відпочивали,

Вірили про  щастя    в
Майбутті…

 

Ось тепер застрягли у болоті,

Скільки хурманів тих не міняй,

Мабуть треба  вірити  голоті,

Осі її    бери та  вибирай…

 

Автор 
Геннадій  Сівак.

22
грудня 2016 року.