Рiчечки, рiки, потiчки

Катерина Жебровська
Габрієль Форе, фортепіанний квінтет №1 (1890-1894),
ансамбль «NOTA BENE», Будинок Актора, Київ

Річечки, ріки, потічки…
Коси, стрімнини і плеса…
Сни, до злітання дотичні…
Долі стражденні колеса…

Оповідання про юність,
Про почуття і шукання…
Стомлені марення вулиць…
Тиші і звуків сплітання…

Пам'ять, налита по вінця,
Бродить серцями й роками…
Кліпне без-листово скринька –
Очі наллються сльозами…

Крапельки, мокрі доріжки,
Щоки, люстерка і вікна…
Спогади, вчора ще свіжі,
Зайві, мов зваба прогіркла…

22.12.2016