Самарското знаме

Радко Стоянов 2
Самарското знаме е символ велик
на дружба свещена, на дружба-светлик.
Летят опълченци и руски витязи
в борба героична, през смърт и омрази.

Над Стара Загора и Шипка плющи
победното знаме на  наште деди.
Със орден за храброст е то наградено,
водач да ни бъде - от Бог отредено.

Самарското знаме е светъл завет –
да крачим с надежда и вяра напред,
да пазим до смърт и докрай свободата.
да любим родината чиста и свята.

Самарското знаме е верният път,
по който свободните хора вървят-
към нови мечти и далечни предели,
в очите да греят слънца заблестели.