Повна жменя

Лидия Кондратюк
Вкрилась листячком смерека,
Прилетiв до нас лелека
I казала донi мати,  -
Будеш, дiвка, щастя мати.
Посмiхнулась донi ненька. -
Буде щастя повна жменька!

Навеснi цвiла калина,
Закохалася дiвчина.
Як скрипаль мистецьки грає,
Навiть серце завмирає
I мелодiю чудову
Ладна  слухать знов i знову.

У гаю бiля струмочку
Вишива йому сорочку:
Цей блакитний колiр свiжий,
Як її  дiвоча нiжнiсть,
Цей, як макiв цвiт, чудовий -
Буде квiткою любовi,
А зелений, наче листя,
Це надiї колiр чистий.

Не чекало серце тугу,
А скрипаль цiлує другу...
Осiнь вбралась, як на свято
I пiшли свати по хатам.
Боже, дай серденьку сили.-
Кличе другу замiж милий.
Лебедине впало пiр’я,
Грає скрипка на весiллi,
А слова, болюча рана:
Повна жменя щастя, мама...

     *******
(лелека -аист, жменька - горсть, ненька - мама, гай - роща,
Струмочок - родничок, туга - тоска, весiлля - свадьба).