Сьогоднi знов дивився на Карпати

Миклош Форма
Сьогодні знов дивився на Карпати.
День промайнув, а я дивився все.
І погляд від Карпат не відірвати.
Життєва хвиля все до них несе.

Я бачив різні горі і долини.
Я бачив і пустелі, і ліси.
Нема Карпат – немає України.
У Бога про Карпати я просив.

Я врешті до Карпат і повернувся.
До них я повертатимусь завжди.
Ніколи їм в любові не клянуся –
Прощають і приймають в мить біди.

Карпати здатні поглинати горе.
Сказати: "Не журись, ти ж – чоловік!"
...Карпати – це таке гуцульське море.
Дивися – не надивишся... Повік...