2017

Елена Полищук -Зелинская
Закукурікав! Заспівав голосистий.
Ще місяць вповні  й комори не свищуть.
Ще зерен доволі, тай є що скубнути
Але  вже вогонь  той  задихав в обличчя!

Освітить довкола, як сонечко ясне,
Пів неба засяє, сусідів охватить.
Спіймає за руку та стане клювати
І землю розверзне... Стане гойдати.
 
Він в навтовпі скриє поскубані крила,
Він ноги сховає. О лють та немила!
І гребнем червоним розбудить "плотину",
Небачене скоїть,  всього лиш за днину.
 
Не братом, не сватом, не кумом назветься.
Бач, заслана "збоку"-  обротнем втреться.
Натягне  брехнею, маску жертви на себе.
І тихо клювати стане слабших   за себе.