Заметiль

Маслов Владимир
Так сильно мете, ніби десь розірвали перину,
і порох всесвітній огладжує злами й кути. 
Ескіз олівцем виникає на аркуші днини,
яка приміряє на себе ефект висоти.

Чи падає сніг, чи дерева злітають угору...         
і світло високе на темній корі проступа.   
І гріється місто, неначе наїжений ворон,
на спину широку накинувши білий жупан.

Коли монохромність опустить всі зайві деталі,
лишаючи світу зими чорно-білий каркас,
яким ти постанеш на сніжному цьому перкалі
з таємних думок, з випадково проронених фраз?

Так чисто і біло, мов небо упало на землю!
Замети як хмари, і час замітає сліди.             
І все неістотне, хвилинне, дочасне, наземне               
умить відступає само невідомо куди.