Довкiлля спить

Леонид Валериевич Жмурко
Довкілля спить, лиш осокори
розгойдують своє гілля.
Небесні хмари – як собори,
в дрімоті річка та земля.
У небі зоряні перлини,
i місяць, як ловець перлин,
пірнає в чорнії глибини –
за ними iз дахiв хатин.

Ступають коні в млу до броду
нічнії чари з річки пить,
ріка дарує прохолоду,
ріка світлішає що мить.
В передранковій млі зростає
тендітний сонях дня, але
його ще вітер колисає,
неначе дитятко мале.

Туман низинний, як верета*,
накрив яруги та лани,
та гострі вістря очерета,
гаї принишклі навкруги…
У цiй передранковій тиші
тривоги мить, i щастя мить.
І просяться у серце вірші,
та у душі; до сліз щемить.

верета* – рядно
.
ЛIРИКА З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ,2016-2020 рр.