Нiчого вiчного

Григорий Божок
Нічого  вічного  немає:
Дружба,  любов,  думкИ,  життя,
З  обставин  данність  випливає -
Гріхи,  прозріння,  каяття.

Любов  коротша  за  життя,
А  дружба  вірності  покірна,
Думки  у  межах  майбуття,
Життя  з  буттями  співрозмірні.

Панують  гени  й  гігієни,
Котрі  ментальність  визначають,
Й  суспільні  дії  на  арену
Добо  і  зло  скрізь  проявляють.

Якщо  захмарилося  небо,
Буря  з  громами  й  блискавками,
Усе,  що  в  тОбі  й  біля  тебе
Стає  між  нас  і  поміж  нами.

Істина  лиш  абсолютна,
Наші  знання  завжди  відносні,
Минуле,  сьогодення  і  майбутнє
На  генному  зависло  носі.

Куди  ж  ця  крапля  упаде,
Джерела  й  рІчки  назбирає,
Що  бУло,  є  і  що  прийде  -
Обставини  лиш  обирають.
        3.01. 2017р., Київ