Родина. Анатолий Лисица

Радко Стоянов 2
Тучки весёлые бродят по небу,
Каждая тучка не тучка, а ребус.
Если подумать и зорко всмотреться,
Всё в них найдёшь для ума и для сердца.
Сядешь на травку под белой берёзой,
Смотришь на небо до боли сквозь слёзы.
Навзничь приляжешь, расслабившись сладко,
Летом земля как большая кроватка.
Знаю, ребята, что вы фантазёры,
Небо крупней, чем моря и озёра.
Сколько б ни ехал, ни бегал под ним,
Край наш любимый с другим не сравним.
Родиной край наш любимый зовётся,
Здесь хорошо нам всем вместе живётся.
Это Россия, родная страна.
Нас миллионы - Отчизна одна!

РОДИНА
Превод: Радко Стоянов

Облаци весели бродят в небето,
облак-не облак - ребус е всеки.
Ако помислиш и вгледаш се зорко,
всичко ще найдеш с ума и сърцето.
Сядаш в тревата под бяла брезичка,
гледаш в небето през сълзи, до болка.
Възнак полягаш, отпущаш се сладко,
земята на лято  легло е богато.
Зная, момчета, че сте фантазьори,
по-крупно няма в света от небето.
Колко бих ходил и бягал под него,
краят любим несравним е със друго.
Родният наш край ЛЮБИМ се нарича,
Тук е добре да живеем задружно.
Тук е Русия, страната ни родна.
Ний милиони сме. Тя е една!