Чаканне

Светлана Гайкова
Плакала неба , да рання

Горкія слезы льючы.

Вочы чакалі світання,

 Крыху цяпла для душы.

Плакалі хмары над доляй,

 Вецер жалобна шумеў.

 Шчасце было толькі мрояй,

 Сумны падману напеў.

Вочы закрыліся самі,

Сэрца спыніла свой ход...

Гэта не восень з даджамі,

Гэта жыцця карагод.