Душа. Перад адлётам

Виктор Шатило
Звабліваюць гукі.
Ясняцца на стукі.
Незямныя мукі
Акрыляюць рукі:
Адпусці душу!

Змеем яна мкнецца.
На клубкі ірвецца.
Рэхам падпіхнецца.
На зару кранецца.
Каб бурыць мяжу...