Узор

Виктор Шатило
Ты ведаеш, як я цябе Люблю!
Як адракаюся ад гучнай пашаноты
Дзе скібы, юр, каб мець выгоды.
Ты ведаеш, як я цябе Люблю!..
      І калі зырк на позірк я лаўлю,
      Укленчыць ноч - да зоркавай лагоды,
      Каб жыць, прадбачыць сэрцамі пяшчоты,
      Ты ведаеш: і сонца я зраблю...