Рассказала ты мне... Коваленко

Ольга Кайдалова
Ти сказала мені

Ти сказала мені, що тебе він любив,
Поцілунки п’янкі пив у тебе з губів
І в обіймах твоїх він палав у вогні,
Ти сказала мені…

Ти сказала мені, що це був тільки сон,
Без любові тебе не спалив цей вогонь,
І мене одного ти чекала в цім сні,
Ти сказала мені.

Ти сказала мені, що я пізно прийшов,
І для мене вже більш не розквітне любов,
І лишились тобі тільки думи сумні,
Ти сказала мені.

Я у серці своїм затамую той біль,
Я любов’ю спиню почуттів заметіль,
Я тебе не залишу конать у журбі,
І скажу я тобі…

Я скажу, що не треба мені тих ночей,
Тільки б дотик руки та тепло із очей,
Бо я ніжність для тебе лише бережу –
Так тобі я скажу.

І скажу я тобі… Ні, я буду мовчать,
Я мовчанням своїм зможу більше сказать,
Бо у всесвіті всім ми з тобою одні,
І нам треба мовчать – і тобі, і мені.
---------------------------------
«Рассказала ты мне…» И.Е.Коваленко

Рассказала ты мне, что тебя он любил,
Поцелуй с твоих губ он несдержанно пил,
И в объятьях твоих он пылал, как в огне:
Рассказала ты мне…

Рассказала ты мне – это был только сон,
Без любви не спалил тебя этот огонь,
И меня одного ты ждала в этом сне:
Рассказала ты мне.

Рассказала ты мне, что я поздно пришёл,
Что уже в твоём сердце не вспыхнет любовь,
И остались тебе только думы во тьме:
Рассказала ты мне.

Я же в сердце своём твою боль затаю,
Я спиной ощутил непогоду твою,
Я тебя не оставлю печальной судьбе:
Расскажу я тебе.

Я тебе расскажу: мне не нужно ночей,
Лишь касанье руки да тепло из очей,
Ведь я нежность сберёг, лишь тебе я служу:
Так тебе я скажу.

И скажу я тебе… Нет, я буду молчать,
Я молчаньем своим смогу больше сказать,
Ведь во всём этом мире одни мы в судьбе,
Мне - молчать, а теперь - и тебе.

(07.01.2017)