Жемчужина 49

Соломия Галицкая
ЖЕМЧУЖИНА 49

Спесивое ничтожество и нет его сквернее,
Оно порочит слабого, чтоб выглядеть важнее.
Но перед сильным спину гнёт и лебезит смешно,
Лакейство - вот его удел. Другого не дано.

СОЛОМИЯ ГАЛИЦКАЯ

***************************

ПЕРЛИНА 49

Нікчема самовпевнена, нема її бридкіше,
Вона паплюжить слабшого, щоб вдатися значніше.
А перед сильним стелиться, бо той великий пан,
Лакейство і прислужництво – це є її талан.

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА