I навiть всi тi, хто клянеться - нiколи-нiколи

Миклош Форма
І навіть всі ті, хто клянеться "ніколи-ніколи",
І навіть всі ті, хто сказав "я від цього далекий",
Чи рано, чи пізно ступають на пристрасті коло
І сіють у вічність насіння, неначе смереки.

Неначе смереки, навколо – насіння, насіння.
І щастя, коли проростають смереки маленькі.
То тягне до вічності крони свої провидіння.
І радують серце стрункі гілочки молоденькі.

А потім – здіймається ліс, зеленіють Карпати.
І діти зростають, і ось вже клянуться "ніколи".
І потім вривається в серце бажання кохати,
А вічність сміється – хитає смереки по колу...