Хурделиця..

Михаил Безусый
..хурделиця.. вщухати зовсім не збиралась
..кидалась снігом..вила між дротів
..крутилась між дерев.. та за кущі чіплялась
..і загасила ліхтаря.. що одиноко миготів..

..колючим вітром.. віхола котилась
..заметами.. вкладалась посеред доріг
..і під хатами.. кучугурами мостилась
..під кожні двері..засипаючи поріг..

..мела.. свистіла.. лютувала та кружляла
..в її поривах.. світ здригався..стугонів
..в тепло.. загнала все живе.. та налякала
..володарка зимових.. з холоду зітканих днів..