Первый снег. Геннадий Зенков

Радко Стоянов 2
Закружились первые снежинки,
Белый, торопливый хоровод.
Снова белоснежные косынки
Расстилает ветер у ворот.

Позабыв про завтраки и книжки,
Снегопаду рады больше всех,
Во дворе девчонки и мальчишки
Озорством встречают первый снег.

Ловят ртом холодные снежинки
И хохочут, падая на лёд,
Будто не снежинки, а смешинки
Попадают в их открытый рот!..
- - - - - - - - - -
ПЪРВИ СНЯГ
Превод:Радко Стоянов

Закръжиха първите снежинки
в бял, забързан, весел хоровод.
После снежнобелите власинки
вятър трупаше пред всеки вход.

И забравяйки закуски, книжки.
всички радват се на снегопад.
В двора пък дечица още малки
с радост срещат този първи сняг.

С устни хващат хладните снежинки,
с кикот весел падат на леда,
сякаш палави, добри смешинки
влизат право в техните уста.