Син, шэхэрем, биек урында!

Гульжиган Гайнуллина
Иркэлэнгэн кояш нурында
Син, шэхэрем, биек урында!
Оянкэлэр сина башын игэн,
Богелмэм чэчэккэ кумелгэн.

Урамнарны бизилэр имэннэр,
Каен, нарат, хуш исле юкэлэр.
Бераз монсу торса да карама,
Барсы матур, кая карама!

Мул унышлар олгерэ кырларда,
Эшлэр кайный коне-тоне анда.
Бигрэк унган, бигрэк эшчэн халкын,
Богелмэм, синен уссен данын!

Кырларында мул унышлар булсын,
Синен данын тагын ныграк артсын!
Якты шэхэр, бэхетле балачак!
Килэчэген моннан да ямьле булачак!