Правда

Екатерина Земляная Шевченко
(09.01.2017 – 64 года)

Я все зможу в житті:
І упасти й піднятися знову!
Не вбивайте тільки в мені
Мою віру й надію з любов'ю,
 
Якщо правду вголос скажу,
Не стріляйте, як ворогу, в спину.
Тілом я на очах і помру,
Але правда моя не загине
 
Разом з думками і душею
Розповсюджиться в рідному краї,
Підуть люди прості за нею,
Народившись, вона не вмирає!
 
Тільки слабий може вбивати
Ту людину, що правду несе,
І дурний тільки може не знати -
Вбивши силу він їй дає
 
Так що з правдою не боротись,
А з повагою треба йти,
Випадково щоб не напоротись
На її дуже гострі кути.
 
І, коли  до самих «вельможей»
Із народу правда дійде,
Лиш тоді Україна зможе
І встояти, і розквіте!