Мiсто

Настя Кутьяр
Повертайся до міста,що чекає тебе ніким,
де ніхто не рахує дні до твого приїзду.
Тебе там зустріне знайомий фабричний дим
і сірість пустих під'їздів.
Вокзал відповість на твоє вітання
тишею та обуренням,
а потім спитає "Чому так рано?"
Ти знизаєш плечима й закуриш.
А й справді,чувак,чого ти приїхав?
Вже краще б лишався вдома...
Тепер у кишенях гуляє вітер,
а в тілі—дорожня втома.
Чи,може,тобі це лише на втіху,
що замість трьох крапок(...)—
кома ,

Ти вже подолав таку довгу відстань,
тому варіантів немає:
іди і підкорюй це димне місто,
що ніким
тебе не чекає.

©Настя Кутьяр