Вiрш, написаний удень

Миклош Форма
Вірш, написаний удень, –
По-яскравому щасливий,
Неслухняний, галасливий,
Переповнений пісень.

Він закоханий в життя.
Він – не вірить у недолю,
Вірш, що вирвався на волю, –
Пристрасті серцебиття.

Вірш, написаний вночі, –
Шепотітиме зірками.
Він не бавиться словами.
І про щастя не кричить...