К тебе

Тамерлан Меликов
  К тебе
Безумное влеченье!
  Тобою
Разум уязвлен!
Безудержное вожделенье:
  Я полонен!
Нерв воспален!
  Моя
Желанная услада,
  Мой
Ангел горний во плоти:
Земная бренность
Не преграда
  На нашем
Чувственном пути!...