Улыбка зимы

Владимир Сорочкин
Бледный день в снегопаде увяз,
В полудрёме густеющей тьмы,
Беззаботно и тихо смеясь
Белозубой улыбкой зимы.

Словно пёс, замирая у ног,
Раздражён переменою мест,
Снег идёт, и не так одинок
Этот город, согбенный, как перст.

Мало ль было в судьбе передряг?..
А загад не бывает богат,
Ничего не попишешь... Приляг
И страницу открой наугад

В скучной книге, где всё – набекрень.
Отчего ж ты, душа, не болишь?
… Мне сегодня приснилась сирень
И туман над испариной крыш.


Усмешка зімы

Хмурны дзень галавою завяз
У паўдрэме няўтомнае цьмы,
Бестурботна смяецца ў адказ
Белазубай усмешкай зімы.

Нібы пёс замірае стары,
Адчуваючы нечы дакор,
Снег ідзе і фарбуе двары
Ў пазітыўна-пяшчотны калёр.

Лёс ламалі і хочуць ламаць.
Не бывае прыемным загад.
Не папішаш нічога… Прысядзь
І старонку адкрый наўздагад

Сумнай кнігі, дзе ўсё – цёмны лес,
Што сагнуўся пад новай вяхой.
…Мне прысніўся расквечаны бэз
І туман над бацькоўскай страхой.

Перевёл на белорусский Микола Шабович