Exaggerated fame. by Spoof Prankster

Яша Беспардонников
Дутая слава

Диоген, на самом деле,
Жил на хлебе и воде.
Но однажды три недели
В бочке с пивом просидел.

Он и выпил всё до капли,
И отмыл свои мослы,
И по пьяни что-то ляпнул
И мыслителем прослыл.

***

When Diogenes appeared,
He explained to other Greeks:
“In a barrel full of beer
I was sitting for three weeks.

I have drunk it all completely
And at last I washed my feet”,
Told some ideas fleetly
And was joined the elite.