Бриллиант туегызга

Рябина Хат
Кызыл туегыз горлэткэн коннэн
Дистэлэп еллар уткэн дэ киткэн
Тормыш юлыннан бергэ атлауга
Азмы ул купме 60 ел уткэн.

Нинди авырлык сез курсэгездэ
Парлы тарттыгыз тормыш арбасын
Экей-энкеем  назлап устерде
Канат астында узенен дурт баласын.

Усте балалар, тудылар  оныклар
Алар сезгэ тик шатлык китерэ
Биш оныккайнын алты бэбкэче
Нэнэй, бабай, дип янда йогерэ.

Гомер буена  колхознын эшлэрен
Эшлэдегез сез бер авырсынмый
Энкей бэгырем тыл ветераны
Кукрэгендэ куп медальлэр балкый

Балаларыгыз сезнен йозлэргэ
Тап тошермичэ яши бар жирдэ
Хэрберсе узенен урынын тапты
Хезмэт итэлэр тик туган илгэ.

Олы кызыгыз инде куп еллар
Чаллыда яши хэм ижат итэ
Шагыйрэ дэ ул, жырлар да яза
Анын жырлары йорэккэ утэ.

Уфа телеведениясында уртанчы кызыгыз
Дистэлэп еллар хезмэт курсэтте
Хазер президент аппаратында ул
Зур бер булектэ житэкчелек итэ.

Ин кечкенэсе, чибэр кызлары
Баш бухгалтерлык хезмэтен куя
Районда аны юк белмэгэне
Танып торалар барсада кая.

Бердэнбер уллары, ин топчеклэре
Сабантуйларнын батыры булды
Укыган хонэре буген кулында
Урал заводта зур кеше урыны.

Дурт балаларнын биш оныккае
Барыда хазер югары белемле
Шуларга карап шатланып яшэу
Якты доньяда бэхет тугелме?

Сез гомер иткэн шушы 60 ел
Урнэк була ала жирдэ меннэргэ
Ходаема мин укыймын рэхмэт
Житкерде сезне матур коннэргэ.

Шушы зур, матур куркэм туегыз
Бэхет, шатлыклар тик алып килсен
Муллап ходаем бирсен саулыкны
Кушып шуларга гомерлэр бирсен

Башкортостаннын Аскын районында Арбаш авылында яшэгэн газизлэрем Эти-энием, бриллиант туегыз белэн.