Слеза на тетради

Анатолий Загравенко
Сльоза на зошиті

(Сонет)

Дітям-сиротам усіх на землі воєн і народів.
Автор.

Урок не слухає дитина,
бо інший в пам’яті урок.
Стандартна, в квітах, домовина.
І героїчний батьків полк.

В сумних подробицях картина.
В печалі синьо-жовтий шовк.
У морі квітів домовина.
Такий ото гіркий урок.

Звичайно, виросте дитина.
Істотно, буде з неї толк.
Та стільки житиме людина,
спливатиме із крепом шовк.

Блищить на зошиті сльозина.
Чому ти, вчителю, замовк?



––––––

© Анатолій Загравенко.