Чернорабочие

Анатолий Загравенко
Чорнороби

(Сонет)

Вітчизні утвердитись щоби,
слід палко любити її.
Чужі як не ваблять оздоби,
все ж цінності вищі свої.

Допоки вкраїнської проби
гримлять у садах солов’ї,
від мови і слів чорнороби
ведуть нескінченні бої.

Синівського чину та справа –
народ виривати з імли,
щоб власну зміцнити державу,
в якій не було б кабали.

Коли б не Шевченкова слава,
то вже ми чи в світі й були.


––––––––

©Анатолій Загравенко.