Не посп1шай

Борис Задорожный
Чому ти, мила, поспішаєш.
Хіба не можна зачекать.
Навіщо листя обриваєш,
хіба вже час ним засипать.

Не поспішай жовто-багряні
Малюнки всюди малювать,
Нехай ще літні дні ласкаві
Теплом нас будуть зігрівать.

Не проганяй птахів в дорогу.
Холодний дощ на них не лий.
Їм так не хочеться від дому
Летіти знов у край чужий.